Verwenmoment bij Elválie

VEGHEL | Nog nooit was mevrouw Lit (86) uit Veghel bij een schoonheidssalon geweest. Tot vorige week toen ze door Stichting Met je hart werd uitgenodigd om een bezoekje te brengen aan Elvàlie. “Ik ben echt verwend. Het is zo fijn dat we niet worden vergeten”, aldus mevrouw Lit.

Samen met haar vrijwilligersteam zet Jet van der Linden van Stichting Met je hart in Veghel zich al jaren in om eenzame ouderen een leuk uitje aan te bieden. Vaak gebeurt dat in de vorm van een etentje of een uitgebreide lunch. Doordat de horeca al tijden dicht is, bedacht de stichting iets anders. Van der Linden legt uit: “We hebben schoonheidssalons benaderd of zij onze ouderen zouden willen verwennen. De reacties waren super. In totaal gaan er zo’n 32 ouderen langs bij verschillende salons.” Mevrouw Lit is een van de gelukkigen. Ze spreekt van een geweldige ervaring. “Ik was nog nooit bij een schoonheidssalon geweest. Dus ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten. Maar o jongen, het was heerlijk. Echt quality time.”

Masker
Elly van der Linden, eigenaresse van Elvàlie, nam mevrouw Lit flink onder handen. De 86-jarige Lit vervolgt: “Elly heeft van alles gedaan. Zo heeft ze mijn gezicht helemaal gereinigd met warme lappen. Verder hebben ze wat haartjes op mijn gezicht verwijderd, een masker aangebracht en me helemaal opgemaakt. Toen ik daarna mijn zus videobelde, herkende ze me bijna niet meer terug.”, lacht ze.

Twee prikken
Voor mevrouw Lit voelt het bezoekje aan Elvàlie een beetje als het einde van een rot tijd. Door corona heeft ze haar kinderen en kleinkinderen bijna niet kunnen zien. “Een van mijn kleinkinderen kan ineens lopen. Dat heb ik helaas niet bewust mee kunnen maken, omdat door corona het bezoek minimaal is geweest.”

Afbeelding
Elly van der Linden van Elvàlie nam mevrouw Lit flink onder handen.

Inmiddels heeft mevrouw Lit twee prikken tegen het coronavirus gehad en is ze dus helemaal opgelapt door de schoonheidsspecialiste. “Wat wil je nog meer. Ik kan er weer tegenaan”, lacht ze. Dan serieus: “Voor mij en met mij veel meer ouderen is het een lastige periode geweest. Er is nu licht aan het einde van de tunnel en daar richt ik me op. We kunnen veilig naar buiten en straks gaan de terrassen weer open. De angst is weg.” Ze is blij met wat Van der Linden en haar trouwe vrijwilligerskorps voor ouderen in Veghel doen. “Ze vergeten ons niet.” Van der Linden vult aan: “Het is heel waardevol om te doen. Een andere actie waar we onlangs mee zijn gestart is om samen met ouderen door de McDrive te rijden. We halen een menuutje en dat eten we buiten op. Simpel, maar de ouderen genieten er heel erg van. Daarna rijden we een rondje door Veghel. Sommige ouderen zien ineens nieuwe dingen, omdat ze bijna een jaar niet buiten zijn geweest”, besluit ze.

De volgende schoonheidssalons doen mee aan de actie van Stichting Met je hart: Skin Care Amy, Schoonheidssalon Heidi, Schoonheidssalon Elvàlie. Ango 4 Beauty. Schoonheidssalon L’arte dell’estetica, Voeding-en Huidpraktijk Veghel, ZIJN welzijnspraktijk, Newlook By Anouk en Moana Beauty and nails.