Acne behandeling

Acne vulgaris is de meest voorkomende vorm van acne; zij komt voornamelijk voor in het gezicht, op de borst en op de schouders (hier is anatomisch ook het grootse aantal talgklierfollikels aanwezig). Klinische kenmerken zijn het al dan niet van elkaar voorkomen papels, pustels en comedonen. Staat de ontstekingscomponent op de voorgrond dan zijn er vooral papulopustels. Er zijn black heads en white heads.

Acne begint ongeveer bij het intreden van de puberteit. Mannen hebben, als ze acne hebben, dit vaak veel heftiger dan vrouwen. De overmatige talgproductie wordt namelijk gestimuleerd door de mannelijke hormonen (androgene).

Meisjes kunnen al rond hun achtste jaar last van puistjes krijgen, jongens meestal pas rond hun veertiende. Hormonen en erfelijke aanleg kunnen een rol spelen. Puistjes zijn meestal het ergst tussen je zestiende en negentiende jaar. Daarna ben je er meestal van af. Maar dat geldt niet voor iedereen: sommige mensen kunnen tot na hun dertigste nog last van “jeugdpuistjes” hebben.

Acne is ongevaarlijk maar vooral ontsierend. Voor de patiënt kan dit een grote psychische belasting betekenen.

Het uitknijpen van puistjes wordt afgeraden. Probeer in elk geval geen puistjes uit te knijpen voor ze helemaal “rijp” zijn (zwart puntje). Was eerst je huid en je handen en zorg voor ontsmetting achteraf. Uitknijpen met de nagels laat gemakkelijk littekens na en verspreidt bacteriën in het weefsel. Beperk het uitknijpen en laat het over aan een schoonheidsspecialisten.

  • Epileren van de wenkbrauwen & oneffenheden weghalen

  • Acne Behandeling
    € 61,50
    60 minuten