Acne vulgaris is de meest voorkomende vorm van acne; zij komt voornamelijk voor in het gezicht, op de borst en op de schouders (hier is anatomisch ook het grootse aantal talgklierfollikels aanwezig). Klinische kenmerken zijn het al dan niet van elkaar voorkomen papels, pustels en comedonen. Staat de ontstekingscomponent op de voorgrond dan zijn er vooral papulopustels. Er zijn black heads en white heads.

Acne begint ongeveer bij het intreden van de puberteit. Mannen hebben, als ze acne hebben, dit vaak veel heftiger dan vrouwen. De overmatige talgproductie wordt namelijk gestimuleerd door de mannelijke hormonen (androgene).

Meisjes kunnen al rond hun achtste jaar last van puistjes krijgen, jongens meestal pas rond hun veertiende. Hormonen en erfelijke aanleg kunnen een rol spelen. Puistjes zijn meestal het ergst tussen je zestiende en negentiende jaar. Daarna ben je er meestal van af. Maar dat geldt niet voor iedereen: sommige mensen kunnen tot na hun dertigste nog last van “jeugdpuistjes” hebben.

Acne is ongevaarlijk maar vooral ontsierend. Voor de patiënt kan dit een grote psychische belasting betekenen.

Het uitknijpen van puistjes wordt afgeraden. Probeer in elk geval geen puistjes uit te knijpen voor ze helemaal “rijp” zijn (zwart puntje). Was eerst je huid en je handen en zorg voor ontsmetting achteraf. Uitknijpen met de nagels laat gemakkelijk littekens na en verspreidt bacteriën in het weefsel. Beperk het uitknijpen en laat het over aan een schoonheidsspecialisten.

 • Huidanalyse

  Een analyse van uw huid. Deze analyse zorgt ervoor dat u de behandeling krijgt die het beste bij uw huid past.

 • Gezichtsreiniging

  Uw gezicht wordt op een aangename manier gereinigd, natuurlijk met de hoogwaardige producten van Guinot.

 • Epileren

  Epileren van de wenkbrauwen & oneffenheden weghalen

 • Masker

  Uw huid krijgt een masker, waardoor de verzorgingsproducten doordringen tot de diepste lagen van uw huid.

 • Massage

  Uw gezicht wordt gemasseerd. Hierbij kunt u heerlijk genieten! Bij het masseren wordt een creme gebruikt die optimaal bij uw huidtype past. Door de massage wordt de creme opgenomen in uw huid.

 • Acne Behandeling
  € 85,95
  75 minuten